Elletés

Minden gazdaságban fontos szarvasmarha elletés rendszeressége. Azért kell erre kiemelten figyelni mivel így tudunk például gondoskodni a megfelelő tenyész utánpótlásról. Szarvasmarha elletőkészülékeink kifejezetten alkalmasak, a biztonságos és kíméletes kezelésre.

Nézet:
Sorrend:
 

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyire elengedhetetetlenül fontos a redszeres elletés szinten tartása. Hiszen ismétlődő szarvasmarha elletés nélkül nem lesz megfelelő hízó alapanyag, csökkeni fog a tejtermelés színvonala és a tenyész utánpótlás sem lesz megfelelően biztosítva. Elletés technólógiai termékeink között nem csak a komoly készülékeket találja meg hiszen ha csak elletőkötelet szeretne vásárolni állattenyésztési állattartási áruházunkban azt is megtalálja, de ha a szarvasmarha vemhességégéről kíván megbizonyosodni, arra is van ajánlatunk Önnek. Mit figyeljen a tehénen? Honnét tudja, hogy közeledik az ellés időpontja? A 270.-280. nap környékén érdemes figyelni a jószágot hiszen az izgatottá válik. Fontos, hogy ekkor már rendelkezzünk megfelelő készülékkel. A készülékválasztás elsődleges szempontja a biztonság és a kíméletes állatkezelés legyen. Érdemes átgondolnia, hogy vajon az ellés közeledtével áttudjuk-e vinni a tehenet például az ellető istálóba vagy van-e lehetőség arra, hogy elkülönítsük a jószágot. Hogyan tudja előkészíteni a biztonságos elletést? Ügyelnie kell, hogy mind a jószág mind a környezete ígényesen megtisztított, fertőtlenített legyen. A szarvasmarha elletés során  adódhatnak komplikációk.Ilyen esetben érdemes felvenni a kapcsolatot állatorvossal. Állattenyésztési webáruházunkban nem csak elletőkészüléket és vemhességvizsgálót talál. Borjúnevelési eszközeink közöl kitudjuk emelni a borjúboxokat, borjúházakat, borjúdrencsereket de kolosztrum itató zsákot is talál kínálatunkban.

Születést követően ellenőrizze le, hogy a borjú lélegzik-e. Nézze meg az orrát a száját és távolítsa el a nyálkát. Jellemző, hogy a köldökzsinor az ellés során elszakad. Ha ez mégsem történne meg akkor el kell vágni roncsolóollóval. A sérült köldökcsonkot minden esetben fertőtleníteni kell.

Szarvasmarha tartási eszközeink széles kínálatát találja állattenyésztési szakáruházunkban. Áruházunkban leadhatja a rendelését közvetlenül az oldalon keresztül, de hívhatja az ügyfélszolgálatunkat vagy küldhet megrendeléséről e-mailt is.